Ersboda Folkets Hus Umeå

Ersboda Festivalen 2019

Den 15 juni 2019 går den första upplagan av Ersboda Festivalen av stapeln, en festival av Ersboda för Ersboda där vi hälsar hela Umeå välkomna!

I centrum för festivalen står de lokala föreningarna, med all den aktivitet och verksamhet som de bidrar med på området. Festivalen är en hyllning till den mångfald och det starka föreningsliv som finns på Ersboda. Festivalen kommer att anordnas i- och runt Folkets Hus med tillhörande utomhusytor, där inslag som musiktävling, utställningar, mat från alla världens hörn, poesiläsningar med lokala akter, livemusik, en utomhusmarknad och en inhägnad för lek och skoj för barnfamiljer kommer att finnas. Festivalen kommer även att gästas av kända artister, författare och poeter. Stay tuned och följ våra bokningar av programpunkterna här i eventet!

Det bästa av allt: Allt är kostnadsfritt. Välkomna!

Ersboda Festivalen arrangeras årligen och som huvudarrangörer står Ersboda Folkets Hus och For The Culture.

Tid: 15 Jun. 11.00Lokal: >Hela Huset
Pris: GratisBiljetter:

Fredagsdans - Mannerz

Tid: 6 Sep. 21.00Lokal: Valhall
Pris: 200 :-Biljetter: Köps i dörren.

Jazzoo 2 på Ersboda Folkets Hus

Hyllade Jazzoo kommer till Ersboda Folkets Hus! En föreställning för både barn & vuxna!

Ordinarie Biljett (100 kr) eller Ordinarie Biljett inkl pannkaksbuffé (159 kr).

Rek från 3 år och uppåt. Föreställningen är ca 50 min (ingen paus).

2019 belönadesJazzoo 2 med Manifestpriset för bästa barnalbum med motivationen: ”Musiken och titlarna skapar associationer och låter fantasin flöda fritt i det menageri som skapats av musiker som tar barnen på allvar!"

Oddjob vill skapa musik som är improviserad, lekfull och som utmanar och inspirerar barnen. Genom att göra ett helt instrumentalt album kan de associera musiken fritt med hjälp av de illustrerade bilderna – som självklart också följer med bandet på deras livespelningar till barnens stora förtjusning!

Tid: 7 Sep. 14.00Lokal: Valhall
Pris: 100 :-Biljetter: Klicka här

Oddjob Live på Ersboda Folkets Hus

Välkommen till en fantastisk Jazzkväll på Ersboda Folkets Hus! Oddjob live på scén, det här blir magiskt.

Oddjob firar 20 år som band! För den som eventuellt ännu inte gjort sig bekant med Oddjob väntar en musikalisk tripp!

Under två decennier har de hyllats av publik och kritiker för album och konserter både på hemmaplan och ute i världen. Aldrig rädda för att ta nya grepp om jazzen har de tagit inspiration från och blåst nytt liv i allt från barnmusik till dalkullekulningar och Clint Eastwood. Grammis-nomineringarna har haglat över gruppen och deras nio album, redan det självbetitlade debutalbumet (utgivet 2002) belönades med den åtråvärda statyetten.

Oddjob bjuder på kokande sväng, deras musik står ständigt i förnyelse, och deras musik är alltid Oddjobsk: spännande, innovativ, inåtriktad, utåtriktad samt supersvängig med ett telepatiskt samspel utöver det vanliga.

Tid: 7 Sep. 19.00Lokal: Valhall
Pris: 250 :-Biljetter: Klicka här

Fredagsdans - Expanders

Tid: 20 Sep. 21.00Lokal: Valhall
Pris: 200 :-Biljetter: Köps i dörren.

John Lindberg Trio (Live)

Boka in i kalendern! John Lindberg Trio kommer till Ersboda Folkets Hus Lördag den 28 September!

Med ena foten i klassisk rockabilly och den andra i modern rockmusik har dalatrion John Lindberg Trio – eller JLT helt enkelt – blivit en av Sveriges mest älskade liveakter. John Lindberg Trio albumdebuterade redan 2006 som John Lindberg Rockabilly Trio och har sedan dess hunnit med ytterligare sex album, varav senaste albumet Dig It! släpptes 2014.

John Lindberg växte upp i ett hem där klassisk rock ’n’ roll var en av hörnstenarna och han fastnade tidigt för femtiotalets rockmusik, och började turnera redan i de tidiga tonåren. Under gymnasieåren bildade han John Lindberg Rockabilly Trio, med Martin Engström på bas och Joakim Dunker på trummor, och strax därpå albumdebuterade bandet och gav sig ut på vägarna. Sedan dess har det bara rullat på för John Lindberg Trio, med album på album och turné efter turné har de byggt ett namn för sig med topp tio-placering på albumlistan och utsålda spelningar runt om i landet som resultat.

Tid: 28 Sep. 19.00Lokal: Valhall
Pris: 250 :-Biljetter: Klicka här

Mattias Alkberg - "Om känslor och sånt skit"

Det är inte en sprakande show. Det är en golvlampa med porrbelysning. Det är en uppstoppad gammal gubbe som inte ens kan några tricks. Det är gamla örhängen och nya och samtal kring detta. Det pratas om känslor och sån skit, om vänskap, kärlek och andra tillkortakommanden. Om poesi, politik och poesins politik och hur allt är ett jävla helvete och vad kan en göra annat än att skratta åt det.

Det är två personer, Mattias Alkberg och Jonatan Lundberg, och röst och piano. Det finns utrymme för frågor men det är inte säkert att någon kan svara på dem, det är väldigt sorgligt alltsammans.
Men det låter väl roligt? Det är det, det är fantastiskt roligt. Du går in i ett rum och kommer ut förbättrad, eller i alla fall förändrad. Annars får du pengarna tillbaka. Skoja, inte får du det den här gången heller. Eller tiden det kostade dig. Men vad skulle du annars använt den tiden och de pengarna till? Ja, den sortens frågor är Mattias Alkberg van vid i alla fall. Nu kan du höra honom försöka svara. Nu kan du försöka få ett svar.

Tid: 4 Okt. 19.00Lokal: Valhall
Pris: 250 :-Biljetter: Klicka här

Fredagsdans - Perikles

Tid: 11 Okt. 21.00Lokal: Valhall
Pris: 200 :-Biljetter: Köps i dörren.

Lördagsdans - Mats Bladhs

Tid: 12 Okt. 20.00Lokal: Valhall
Pris: 200 :-Biljetter: Köps i dörren.

Fredagsdans - Callinaz

Tid: 18 Okt. 21.00Lokal: Valhall
Pris: 200 :-Biljetter: Köps i dörren.

Anders Lundin - Expedition Livet

Välkommen till Ersboda Folkets Hus och Anders Lundin´s nya föreställning Expedition Livet

Att berätta en historia runt lägerelden är den äldsta, mest naturliga formen av underhållning. Och om Tv:n är vår samtids lägereld så har Anders Lundin en gedigen erfarenhet av att underhålla vid den. I föreställningen ”Expeditionen Livet” använder han det till att berätta en fängslande, spännande och rolig berättelse om det äventyr det är att leva och vandra på vår planet. Föreställningen väcker många frågor, svarar kanske på några och inspirerar nog mest till att fundera över våra egna val och möjligheter.
"Det är en allmänmänsklig historia jag berättar. Den handlar om oss alla som har vandrat på planeten. Det börjar med dom första stegen för 3 miljoner år sedan och slutar alldeles nyss på väg till dagis med min dotter."
Publiken tas med på en vindlande historia som handlar om utvandrare och invandrare, om allas våra förfäders irrfärder, om Anders egna och om ett och annat snedsteg på vägen.

Tid: 19 Okt. 19.00Lokal: Valhall
Pris: 250 :-Biljetter: Klicka här

Bob Hund Live på Ersboda Folkets Hus

Ersboda Folkets Hus presenterar stolt en konsertkväll med legendariska Bob Hund!

BILJETTER FINNS ATT KÖPA REDAN NU! (var ute i god tid!)
DJ´s och fler akter på vår scen i restaurangen: Mer info snart!
Åldersgräns: 18 år

Bob Hund har med rätta kallats Sveriges bästa liveband i 25 år. Få band har visat en sådan förmåga att slå an en sträng i nya generationer lyssnare. Med kloka texter och överjordisk musik sätter de fingret på tillståndet i verkligheten. De senaste tre åren har Bob Hund växlat upp sitt turnerande rejält med nästan hundra spelningar runt om i Norden. Höstens spelningar i Sverige 2018 var alla slutsålda.

Vi är otroligt stolta att dom har valt att lägga sin konsert på Ersboda Folkets Hus när dom kommer till Umeå!

Tid: 26 Okt. 19.00Lokal: Valhall
Pris: 300 :-Biljetter: Klicka här

Fredagsdans - HighLights

Tid: 1 Nov. 21.00Lokal: Valhall
Pris: 200 :-Biljetter: Köps i dörren.

Dansgala - Mickes och Ola & Jag

Middag & dans: 300kr - Middag serveras från kl 16

Endast dans: 150kr - Dans 18-22

Förköp på 090-180002

Tid: 9 Nov. 18.00Lokal: Valhall
Pris: 150 :-Biljetter: Köps i dörren.

Fredagsdans - Foxie

Tid: 15 Nov. 21.00Lokal: Valhall
Pris: 200 :-Biljetter: Köps i dörren.

Lördagsdans - Lövgrens

Tid: 23 Nov. 20.00Lokal: Valhall
Pris: 200 :-Biljetter: Köps i dörren.

Fredagsdans - Expanders

Tid: 29 Nov. 21.00Lokal: Valhall
Pris: 200 :-Biljetter: Köps i dörren.

Fredagsdans - Blender

Tid: 6 Dec. 21.00Lokal: Valhall
Pris: 200 :-Biljetter: Köps i dörren.

Lördagsdans - Fernandoz

Tid: 7 Dec. 20.00Lokal: Valhall
Pris: 200 :-Biljetter: Köps i dörren.

Fredagsdans - HighLights

Tid: 13 Dec. 21.00Lokal: Valhall
Pris: 200 :-Biljetter: Köps i dörren.


Ersboda Folkets Hus
Byttgränd 13
906 27 UMEÅ
090-18 00 00


©2013-2019